“Restaurant Kolonja’s” Diber e Madhe

Adresa : Prane Neptun Diber e madhe ose afer Xhamise së Sahatit, Bulevard Iliria
+389 46 837 777

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Restorant

Edhe pse mund te jemi shume te dhene pas gatimit , ose kemi prinderit qe gatuajne mire, përseri ndjesia e te ushqyerit ne nje nga restorantet e qytetit eshte e paperseritshme. Dibra njihet per kulinari te zhvilluar por ate e gjen te konkretizuar pikerisht tek njeri nga restorantet me te njohura dhe te perparuura ne Dibren e Madhe qe njihet si “Restaurant Kolonja’s”
Pas 15 vitesh përvojë në Zvicër në fushën e kulinarisë, hotelerisë dhe turizmit kthehet duke e plotësuar vendlindjen e tij Dibrën me një investim te standarteve bashkohore.

Përjetoni atmosferen e vërtetë të arredimit, muzikës, shërbimit dhe ushqimit. Shkoni dhe provoni specialitetet e Restaurant Kolonja’s ne Diber te Madhe .

Peshk te pjekur në zgarë me patate të pjekura dhe marinim, janë kombinacioni perfekt tek ky restorant i njohur.
Do gjeni antipastë te ftohtë e cila është një mënyrë mjaft e mirë për të nisur vaktin tuaj.

Adresa : Prane Neptun Diber e madhe ose afer Xhamise së Sahatit, Bulevard Iliria

fInsta                                                                  Rezervo

Orari:

09:00 – 00:00

Informacion shtesë:

Kategoria:

Konsulence Ligjore – Avokati

Adresa: Rruga Reshit Petrela, Usluga, 1A, 1/4, Tirane, Albania
+355 67 53 33 532

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Konsulencë Ligjore

Përfaqësimi, mbrojtja apo çdo lloj konsulence ligjore ofrohet gjithashtu edhe në gjuhën Angleze dhe Italiane .


Përfaqësimin ligjor dhe avokati.
Hartimin e dokumentacionit ligjor të të gjitha fushave të lejuara për ushtrimin e profesionit të avokatit.


Përgatitja e kërkesë padive ose kërkesave gjatë proçedimit penal, si dhe e kërkesave ankimore, rekurseve kundër vendimeve gjyqësore, atyre të organit të Prokurorisë, Arbitrazhit ose të organeve të administratës publike si dhe çdo organizmi në të cilin aderon Republika e Shqipërisë.
Përgatitja e ankesave dhe kërkesave të personave fizik ose juridik.


Përpilimi i akteve që i nënshtrohen veprimeve noteriale.


Hartimin e dokumentacionit ligjor të të gjitha fushave të lejuara për ushtrimin e profesionit të avokatit.


Përpilimi i akteve që i nënshtrohen veprimeve noteriale.
Prania si mbrojtës në kohën e shoqërimit, ndalimit, arrestimit, gjatë proçesit të hetimit, shqyrtimit gjyqësor të personave në çështjet penale.


Përfaqësimi i personave fizik ose juridik në çështjet civile dhe administrative, në Gjykatë, në Arbitrazh dhe në organe të tjera të administratës publike.


Veprime të tjera ndihmëse juridike që parashikohen në ligj.
Ezaurimin e proçedurës ligjore për heqjen e Dekretit të Dëbimit (Ekspulsit) nga sistemi Shengen.

Ndihmë ligjore në fusha të tilla si çështje penale, çështje pronash, çështje borxhe, çështje ndarje familjesh, çështje dhunë në familje dhe shkelje të ligjit të sigurimeve sociale apo të trafikut rrugor.

– Ceshtje Civile dhe Ceshtje Penale
– Ceshtje Kontratash, pronash te paluajteshme, punësim, familjare, etj
– Ceshtje Tregtare, per Biznese, Firma Private në konflikte gjyqësore,
– Konsulence per shoqeri tregtare te huaja qe ushtrojne aktivitet ne Shqiperi (QKB, QKL Licenca, Leje pune,leje qendrimi) .

– Mbrojtje per persona në procedurën penale

Per çdo informacion mos hezitoni te na kontaktoni ne numrat e meposhtem ose permes email.

Adresa: Rruga Reshit Petrela, Usluga, 1A, 1/4, Tirane, Albania

Rezervo

Orari:

08"-19:00

Informacion shtesë:

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Restorante Kompleks

Kompleksi Turistik “PARAJASA E SHARRIT “ gjëndet afër fshatit lisec 12 km nga Tetova kurse 6 km nga kodra e Diellit. Ky kompleks Turistik, ngrihet në mes të një peisazhi mahnitës të një natyre ma të bukur jo vetëm të maqedonisë por në gjithë ballkanin! Me një klimë të përshtatshme, ujë burim malor, sherbim i ngrohtë dhe tepër profesional. Me pozicionin shumë të favorshëm gjeografikishtë ku aty ngjitur duket mali i Sharrit sic e tham më sipër një nga bukuritë natyrore më të bukura në  ballkan.

Parajsa e Sharrit ofron ushqime tradicionale shqiptare nën ambientet e saj relaksuese, larg zhurmës së qyetit. restoranti parajsa e sharrit posedon: parking të garantuar , kënd lojrash për fëmijë, ambiente të jashtme ku ju mundet të shijoni ajrin e pastër të bjeshkëve me gjelberimin që  e rrethon  kompleksin si dhe me shumë kafshë të llojeve të ndryshme që e bën si një parkë zoologjik për femijët pse jo dhe për të riturit ku aty duket vërtetë një mrekulli me hapesirat që ofron kompleksi dhe bukurit që i ka dhën natyra.

Adresa: R1209, Maqedoni (FYROM)

f   Insta                                                                 Rezervo

Orari:

11:00-23:00

Informacion shtesë:

Kategoria:

HAMAMET NË DIBËR

HAMAMET NË DIBËR
guida

Përshkrimi i biznesit:

Dibra gjatë historisë është njohur për hamamet që janë ndërtuar nëkohën e Perandorisë Otomane. Bëhet fjalë për objekte të cilët janë dalluar me kualitetin e tyre arkitektonik dhe me materialin me të cilin janë ndërtuar. Dibra ka pasur disa hamame, por dy nga ato janë dalluar, hamami i vjetër dhe hamami i ri, që të dy janë shfrytëzuar nga dibranët për mirëmbajtjen e higjienës personale, por edhe për rekreimin e tyre.

Hamami i vjetër, sipas hulumtimeve të arkitektëve dhe historianëve, është ndërtuar qysh në shekullin e XVII. Hamami i vjetër gjendet në afërsi të xhamisë së Hinqarit, xhamia më e vjetër në Dibër. Hamami ka një godinë me arkitekturë orientale, e ndërtuar në një shesh të veçantë, në pjesën e vjetër të qytetit. Hamami ka një gabarit prej 15×15 metra katrorë, me forma të jashtme, fort të lëvizshme. Në vet hamamin ka pasur sallon që ka plafonin e një formë gjysmë harku, e pastaj renditen banjot të këtij hamami. Hamami është përdorur nga dibranët e pasur në kohën e Turqisë. Përdorimi ka qenë selektiv dhe aty nuk janë pranuar të gjithë ata të cilët kanë patur dëshirë të përdorin hamamin për higjienën individuale. Ky hamam është përdorur deri në vitet 1928-1930.

Hamami i dytë me domethënie të madhe për qytetin e Dibrës është hamami i ri, i cili është ndërtuar në afërsi të rrugës qendrore të qytetit dhe të gjithë të dhënat flasin se është ndërtuar në vitin 1872. Është ndërtuar prej materialit të fortë, gurit të gdhendur të mermerit dhe tullave të pjekura, siç ka qenë i ndërtuar edhe hamami i vjetër. Edhe ky hamam ka pasur gabarit 15×15 metra katrorë, kurse pjesa e përparme që është aneks ka gabarit 10×10 metër katror. . Përball hyrjes në pjesët e banjës, së pari ka qenë një sallon i gjerë, mes të cilit ndodhej edhe një sofër e ngritur gati në formë të gjashtëkëndëshit dhe e veshur me pllaka mermeri. Në kulmin e këtij hamami ka qenë kupola e madhe, në të cilën ka pasur të pikturuar ornamente nga bota bimore. Në kupolë ka patur një llmbë ndriçimi të gjatë, kurse karakteristike kanë qenë ballkonet e këtij hamami, ku janë bërë muhabetet dibrane. Hamami ka pasur pesë kupola dhe disa pullaze. Gjatë ndërtimit të këtij hamami janë përfshirë edhe gurë edhe mermerë që janë marrë nga disa kulla të vjetra të Dibrës, që kanë qenë në faze të rrënimit. Ai sot është kthyer në galeri arti.

Orari:

24-24

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Përshkrimi i biznesit:

Parku Kombëtar “Mavrovë”
E vendosur në pjesën qendrore perëndimore të vendit, Parku Kombëtar i Mavrovës ofron majat më të larta malore në Maqedoni. Këto majat, disa prej të cilave janë Shara, Deshad dhe Bistra, janë në krye nga mali madhështor i Korabit (2,764 metra ose 9,069 metra i lartë). Jo vetëm që këto male ofrojnë peizazhe vizuele madhështore, por gjithashtu tregojnë se janë terrenet më të mira të skijimit në Ballkan. Pyjet mbresëlënëse të Mavrovës përmbajnë më shumë se 100 lloje të rralla të pemëve, dhe kodrat e saj të thyer janë të pasura me bimë të egra dhe çaj që mund të mblidhen lehtësisht me dorë. Liqeni i Mavrovës i vendosur vetëm nën qendrën e skive e bën parkun kombëtar të Mavrovës një vendpushim popullor gjatë fundjavës.

Majat më të larta malore në Maqedoni gjenden të gjitha në Parkun Kombëtar të Mavrovës, që ndodhet në skajin qendror perëndimor të vendit. Sara, Deshad dhe Bistra janë disa nga këto majat dhe ata janë në krye me malin e madh Korab (2,764 metra ose 9,069 metra të lartë). Jo vetëm që këto male ofrojnë peizazhe madhështore pamore, ato ofrojnë edhe disa nga gjykatat më të mira të skijimit në Ballkan. Pyjet mbresëlënëse të Mavrovës përmbajnë më shumë se 100 lloje të rralla të pemëve dhe kodrat e tij janë të pasura me teas dhe bimë të egra që mund të mblidhen lehtë me dorë. Liqeni i Mavrovës i cili ndodhet pikërisht nën qendrën e skive e bën Parkun Kombëtar të Mavrovës një vendpushim shumë të njohur gjatë gjithë vitit.

QENDRA SKI MAVROVO ka tre ashensorë karrige dhe njëmbëdhjetë ashensorë ski. Gjatësia e ashensorëve të karrigeve është 4.800 m. me një kapacitet prej 1.900 personash në orë. Me këto ashensorë, ski është e mundur nga 1.255 m. në 1.860 m. mbi nivelin e detit. Gjatësia e ashensorëve të skive është 5.700 m. me një kapacitet prej 10.100 skiatorësh në orë. Ka gjurmë për fillestarët, konkurrentët e avancuar dhe të lartë në kategoritë alpine dhe nordike. Mbulesa mesatare e dëborës është 70 cm. gjë që bën të mundur ski, si dhe lojëra të tjera të dëborës nga nëntori deri në prill.

Liqeni më i madh artificial në Maqedoni është pjesë e Parkut Kombëtar të Mavrovës. Për shkak të ngritjes së saj (mbi 1.000 metra ose 3.000 këmbë), ky liqen malor nganjëherë ngrihet gjatë dimrit. I bollshëm me troftën e famshme, liqeni i Mavrovës gjithashtu bën një notë të shkëlqyer dhe shëtitje me varkë në muajt e verës. Një pikë tjetër interesash është kisha gjysmë e zhytur në mes të liqenit.

Orari:

14-24

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Liqeni i Dibrës

Liqeni i Dibres
giuda

Përshkrimi i biznesit:

Liqeni i Dibrës është krijuar në zonën e derdhjes së lumenjve Radikë dhe Drini i Zi. Liqeni u krijua duke ngritur lartësinë e digës prej 102 metra, e cila është ndërtuar në periudhën 1966-1968. Mbushja e rezervuarit ka përfunduar në vitin 1969. Ka një sipërfaqe prej 13.2 km², 92 m thellësi dhe sasi të përgjithshme akumulimi prej 520 milion m3 ujë, që shfrytëzohet për prodhimin e 300 milion KW orë energji elektrike. Temperatura e ujit të liqenit është rreth 14.4 ° C, minimumi deri në 3.0 ° C, dhe maksimumi 23.9 ° C.
Liqeni dhe mallet përreth formojnë një pejsazh të jashtëzakonshëm, i cili në tërësi ka pamjen e një rrafshire të ngritur në qytetin e Dibrës. Liqeni jep mundësi të jashtëzakonshme për mbajtjen e garave sportive në ujërat e qeta. Interesim të madh paraqet shfrytëzimi i plazheve gjatë periudhës së verës nga ana e banorëve dhe e mysafirëve.

Orari:

24-24

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa:

Alpine Hotel

Mavrovo, Macedonia (FYROM)
Tel+389 42 366 634 / +389 72 211 008

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Hotel, Restorant 

Në mes të peisazhit të mrekullueshëm të Mavrovës ndodhet  “Alpine Hotel” i cili  është i ndërtuar në  kushtet ideale për një pushim aktiv, dhe dëfrim për të gjitha moshat, 365 ditë: Ski, Cycling, Ndjekja, Peshkimi, Gjuetia, Jeep Safary etj. Hotel modern dhe i rehatshme “Alpine” është vendosur në mes të qendrës së pushimeve Mavrovë, vetëm disa qindra metra larg nga teleferiku dhe liqenit, sipas të gjithave standardeve evropiane. Dhoma dhe restorant të kane një pamje të mrekullueshme panoramike në shpatet e malit Bistra.  “Hotel Alpine” gjithashtu ofron kushte ideale për organizimin e seminareve, kongrese, takime biznesi, si dhe palët private etj.

Dhomat me hapesire ofrojne ngrohtesi dhe komoditet.  Zgjedhja e materialeve natyrore, mobilimi prej druri te vertete, ngjyrat e ngrohta dhe qilimat e bute do te bejne qendrimin relaksues dhe te kenaqshem. Te gjitha dhomat jane te pajisura me TV lCD  me ekran te gjere,  programe satelitore, krevate te medhenj dhe te rehatshem, carcafe pambuku, jorgan me pupla, divan te konvertueshem, telefon, kasaforte, mini-bar, banjo te medha me jacuzzi, tharese, ngrohje individuale. Restoranti i hotelit sherben kuzhine tradicionale dhe nje pergjedhje te larmishme te kuzhines nderkombetare. Coffee Pub sherben kokteile, kafe, pije te ndryshme nen shoqerine e muzikes me te mire te perzgjedhur nga DJ i hotelit. Hotel Alpine ofron aktivitete dhe eskursione te ndryshme ne cdo sezon te vitit .
Jeni te mirepritur.

f Insta                                                                 Booking

Orari:

24-24

Informacion shtesë:

Kategoria: ,
Paketa: ,

Hotel Manga

LLIXHA, Peshkopia, Dibër, Albania
0683775495 / 0686216764

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Hotel

Hotel Bar Restorant Manga ka një hapsirë komode që pushesit që frekuentojnë kurat e ujërave termale përvecse komoditetit që është ngjitur me hyrjen kryesore të burimit të Llixhave u ofron rehati komoditet pushuesve me pamjen e natyrës për hapsirën që ofron Hotel Manga.

Llixhat e Peshkopisë kanë si karakteristikë e këtyre ujërave termale janë: ato burojnë nga formacionet e gipseve të malit të Korabit. Janë dy burime sulfurore me temperaturë 35 – 43,5 gradë C dhe me një prurje prej 14 litra/sek. Ato kanë përmbajtje kaliumi dhe sulfatesh. Efektet e tyre lidhen me sëmundjet e rrugëve të frymëmarrjes: si astma bronkiale, bronshite, reamautizmën, diabetin, sëmundjet e lëkurës dhe probleme gjinekologjike. Krahas këtyre burimeve, në Shqipëri gjenden burime ujërash të pijshëm me efekte pozitive për shëndetin.
Llixhat e Peshkopisë njihen si ujërat më kurative në ballkan.

Adresa: LLIXHA, Peshkopia, Dibër, Albania

f Insta                                                                Rezervo

 

Orari:

00:00 - 00:00

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: ,

Beko-Komerc DIBER

8 Shtatori, Diber e Madhe
+389 70 521 030

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Dyqane, Agro-ushqimore 

“Beko-Komerc” DIBËR SHITORE USHQIMORE, SHITJE ME SHUMICË DHE PAKICË i  vendosur në Dibër të Madhe prej vitesh, është tregu i vetëm i nivelit krahinor  në vend. Me metra katrorë sipërfaqe ne dispozicion, jo vetëm që është tregu më i madh në vend përsa i përket sipërfaqes por edhe më i madhi në lidhje me volumet e tregtuara në të dhe numrin e subjekteve që furnizohen. Ju do të gjeni  të gjitha llojet e produkteve agro-ushqimore, të cilësive dhe standarteve të ndryshme të të gjitha llojeve që ka një market apo dyqan ushqimore.

Subjektet tregtuese trajtojnë produkte vendase si edhe importi në nivele të ndryshme shitjeje, si shumicë ashtu edhe me pakicë. “Beko-Komerc” DIBËR  ofron të gjitha kushtet për mbarëvajtjen e tregtimit duke përfshirë këtu infrastrukturën bashkëkohore, sigurinë e produkteve  dhe mardhënjen me klientë dhe nën-kontraktorët  tregtarë që operojnë në të, si dhe kushtet higjeno-sanitare.

Tregu vizitohet nga shumë klientë siç e përsëritëm më sipër  nga dy anët e dibrës  klientë  të cilët furnizohen me mallrat agro-ushqimore me shumicë dhe pakicë. Klientët e tregut kryesisht janë  dyqane pakice dhe markete, por nuk mungojnë edhe tregtarët e shumicës  nga komunat  e tjera të vendit.

Adresa: 8 Shtatori, Diber e Madhe

f   Insta                                                                 Rezervo

Orari:

08:00 - 22:00

Informacion shtesë:

Ëmbëltore ” Besa”

Rr Vllazrim Bashkim 1250 Dibra, Debar, Macedonia
+389 46 833 962

Përshkrimi i biznesit:

Kanalet tona:

   

Kategoria: Ëmbëltore Bar 

Për ëmbëlsirat e shijshme të tilla si: tortë dasmash, tortë ditëlindjesh, akullore dhe të gjitha ëmbëlsirat tradicionale. Ëmbëltore  “Besa ” rikthehet pas shumë kohësh për të vazhduar një  traditë shekullore të ëmbëlsirave nga tre gjeneracione me nje histori suksesesh nga Zagrebi ne Dibër te madhe. Rikthehet nga tre Vellezerit që tani  i bie te jenë  brezi i trete i këtij arti të bukur ashtu sic e ka emrin Këtu nuk do të gjeni vetëm një vend për t’u ëmbëlsuar, por edhe një histori rreth 100 vjeçare .Një biznes modern i ndërtuar në gjurmët e së vjetrës, ruan me fanatizëm, jo vetëm shijen e ëmbëlsirave “Tradicionale ”, por edhe çdo objekt që i përkiste kësaj familjeje. Ëmbëltore  “Besa ” rivjen  ne Dibër të Madhe me të njëjtën shije, me të njëjtin përkushtim e dashuri, me të njëjtën kulturë familjare, në vijim të një tradite gati shekullore, duke na treguar se arti ka edhe anën e ëmbël të tij…”, Brenda pak viteve embeltorja   e vogël është kthyer në një nga më të njohurat dhe më modernet në tregun e brumrave dhe ëmbëlsirave në qytetin e Dibrës.  Për realizimin e këtij projekti ishte e domosdoshme ndihma e njerëzve të afërt që me profesionalizmin e tyre kanë arritur të mbajnë një nivel të lartë të cilësisë së produkteve, shërbimit dhe ruajtjes së një niveli të lartë të kënaqësisë në klientët tanë me ëmbëlsirat e shijshme të tilla si: sheqerparen, bakllavanë,  pasta te dnryshme  tortë dasmash, tortë ditëlindjesh, akullore llokumeve dhe të gjitha ëmbëlsirat tradicionale me  një gamë të gjerë ëmbëlsirash por jemi munduar të ndërthurim ato modernet me tradicionalet.janë receta të trashëguara, brez pas brezi, pas recetave të vjetra duke futur edhe receta të reja, që janë në kohën tani.

Rr Vllazrim Bashkim
1250 Dibra, Debar, Macedonia

f Insta                                                                 Booking

Orari:

07:00- 22:00

Informacion shtesë: